De spesielle R.M Williams

Vi på Chris er veldig stolte av å kunne ha R.M Williams i butikk. Hvorfor? 

Vel, booten fra R.M Williams har en historie, og den startet i Australia i 1908 av Reginald Murray Williams, som er hans fulle navn. Han var en helt vanlig australsk mann som drev gård. Han forstod tidlig at det var nødvendig med riktig utstyr for å kunne jobbe i den australske bushen. Det startet med at han begynte å lage diverse utstyr av lær til hester, før han etter hvert begynte å håndlage sko.

På R.M Williams sin hjemmeside, kan man se en film om hvordan skoen blir laget - trykk her for å se.

Det tok ikke lange tiden før han begynte å selge utstyr til andre som jobbet i den australske outbacken, og ordet spredde seg raskt. I dag finner du denne skoen hos Chris Moa, både til herre og dame - i flere typer skinn, farger og modeller. 

Noe av det spesielle med boots fra R.M Williams, er at hver boot består av ett stykke skinn - også kalt "one piece upper". Dette tilsier at stykket må være av ekstremt høy kvalitet. På et stykke på 2x3m vil det være ujevne punkter, men av dette stykket velger R.M det peneste, mest slitesterke og mest eksklusive området som skal bli til booten. Restene som ikke innfrir kravene, blir ofte solgt videre slik ingenting går til spille. Det er ingen unødvendige sømmer på booten, kun den som er høyst nødvendig som er bake ved akillesen. 

En annen ting som er spesielt med boots fra R.M Williams er at sålen er "goodyear welted". En slik welt er en ramse med skinn som går langs ytterlæret av skoen og er randsydd gjennom både innerlæret og ytterlæret, og fast i sålen. En såle som er goodyear welted har en kjerne som er smurt inn av korkmasse som gjør innsålen former seg perfekt etter eieren sin fot.  Det er kun sko i ypperste kvalitet som er produsert på denne måten. 


Chris Moa Syd AS

Langelandsvegen 25  -  6010 Ålesund

 

Design - sandli media